Golvad

När vi flyttade in i vårt 40-tals hus så fanns det gulnande trägolv i båda barnens rum. De har vi nu målat vita.  Här får ni ta del av detta och några fler golv hemma hos mig. Ännu fler golv finns att beskåda hos Fabriken som idag har just golv som tema.

I min mans och mitt sovrum låg fanns ett tråkigt sandfärgat klinkergolv. När vi bröt upp det hittade vi ett grågrönt trägolv, och på det golvet behöll vi originalfärgen.

I vårt vardagsrum fanns ett slitet lackat parkettgolv som vi slipat och valde att olja istället för att lacka om.  Att gå på oljade golv är så behagligt tycker jag.

2 reaktion på “Golvad

  1. Valde ni olja med någon färg/pigment eller helt vanlig? 🙂 Vi ska flytta och är inte så sugna på ”tråkigt” lackat ekparkett. Vi vil antingen måla eller eventuellt slipa och olja… 🙂

    • Hej Julie!
      Vårat golv är av något mörkt träslag och vi hade inget pigment i oljan. Vi köpte oljan ”Beckers” på Coop, där var den klart billigast när vi jämförde mellan olika byggvaruhus. Min bror har oljade ekgolv utan pigment och de är superfina. Lycka till med valet! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *