Tisdagstema v 14- Påskpyssel (för alla sinnen)

Att påskpyssla för mig innebär att i olika former, material  och råvaror, och för alla sinnen, skapa påskstämning. Här får du ta del av mina ”Påskpysselfavoriter”. Jag tycker även du ska kika in hos Fabriken, där veckan tisdagstema är just ”påskpyssel”. Texten och bilderna om påskliljorna är hämtade från Blomsterpassion.se I den raka glasskålen är det avklippta björkriskvistar i höjd med glasskålens kant sedan är det påskliljor nedstuckna emellan. Det går åt en kruka påskliljor och två buntar björkris till arrangemanget . Det funkar även att använda björkriset torrt tillsammans med sidenblommor.

Till detta påskarrangemang behövs 30 st påskliljor av den korta sorten som man köper i 10-pack, 14 raka pilkvistar med videung på och bindsnöre av jute. Vanliga sälgkvistar eller andra raka kvistar funkar lika bra till nätet.

För en utförlig beskrivning, gå in på www.blomsterpassion.se

Stekta ägg
Ingredienser till ca 30 ägg

 


4 dl  florsocker
1 st  äggvita(or), (30 g)
2 krm  ättiksprit, 12 %
3 droppe(ar)  pepparmintsolja
Dekoration
30 st  Nonstop, eller m&m
Tillagning
1. Sikta florsockret genom en sil.
2. Vispa äggvitan med elvisp tills den är vit och fast. Rör ner florsocker med en slickepott till en blank massa. Droppa i ättiksprit och pepparmyntsolja. Fortsätt att vispa tills det har blivit en slät massa.
3. Använd en färdig spritspåse eller gör en smal strut av bakplåtspapper. Fyll till en tredjedel med kristyr. Spritsa ut små rundlar av kristyr och lägg en gul karamell i mitten.
Recept: Alice Brax
Foto: Kkatja Kristoferson
www.tasteline.com

Panduropyssel
I Lördags begav jag mig till Panduro med min son L och inhandlade lite material till påskpyssel. Detta resulterade bland annat i några tuppar och hönor till påskriset.

Äggtoddy
I påsktider ska man bruka ägg och i alla former och vad passar bättre än hederlig Äggtoddy  för att avsluta dagens tema.  Recept kommer från Tasteline, och fotot från Birgitta Höglunds mat, där hittar du även ettrecept på hennes Äggtoddy. Njut Äggtoddyn tillsammas med Vivaldis våren (musiklänk)


 

5 reaktion på “Tisdagstema v 14- Påskpyssel (för alla sinnen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *